Over mij

Museumkaart KarinMijn naam is Karin Troost-Kerkhof

Verkleedpret is ontstaan doordat ik zelf van verkleden en theater maken houd.
Toen ik een klein meisje was woonde ik, mijn 3 zussen en 2 broers met onze ouders in een huis met een kelder. De kelder was ons speeldomein. Daar stond een enorme hutkoffer vol met verkleedkleding. Oude jurken van mijn moeder, schoenen met hakken, hoepelrokken en hoedjes uit de hoedenwinkel van een tante uit Franeker. Daar hadden we geluk mee! We hebben ons ermee vermaakt, speelden er uren mee, samen met vriendinnetjes.

Van mijn moeder leerde ik kleding maken. Dat begon met het maken van jurkjes voor mijn barbies en het pimpen van mijn eigen kleding.

Ik ben moeder van een zoon en een dochter. Beiden al lang volwassen. Moest onze zoon niets hebben van verkleden, onze dochter vond het fantastisch. En zo maakte ik naar hartenlust verkleedkleren voor haar.

Van daar uit ontstond Karin’s Verkleedpret. Ik heb gedurende 16 jaar verkleedkisten en themafeesten voor thuis en buitenshuis verhuurd. Voor de verkleedkisten schreef ik poppenkastverhalen. De verhalen zijn uitgebreid gespeeld door mijzelf, door de kinderen en hun ouders.

Daarnaast verzorgde ik als levend sprookjesfiguur de PR in en om een Sprookjespark. In al die jaren heb ik prachtige dingen mogen meemaken waar ik heel dankbaar voor ben. De contacten die vanuit (stil) spel ontstonden zijn mij zeer dierbaar. Het publiek, jong en oud EN ik, we hebben ervan genoten.

Een aantal jaren geleden volgde ik een cursus clownerie. Daar leerde ik om zonder masker voor, zonder lollig te zijn, zonder woorden, contact te maken met mensen, jong en oud. En zo ontstonden de mooiste momenten. Momenten van intens contact die wezenlijk iets aanraken. In mijzelf -en belangrijker nog- in de ander… Ik vind het geweldig. Kaatje Stip is “geboren”.

Ik ben begin 2018 gestopt met de verhuur van de feesten en ook heb ik afscheid genomen van de sprookjesfiguur die ik was. Zij is achtergebleven in het Sprookjespark.

Op deze site kunt u lezen wat er aan “Verkleedpret” is gebleven EN wat ik als Karin en Kaatje Stip voor u kan betekenen.

Ik wens u veel plezier tijdens het ontdekken daarvan en wellicht tot ziens!