Klein vogelijn op groene tak

Roodborstje

Vanmiddag was ik opnieuw in het verzorgingshuis in Enkhuizen.

Deze keer op de benedenverdieping. Aan het begin van de lange gang zag ik al dat aan het einde van die gang twee dames in de huiskamer zaten. Op hun beurt zagen zij mij aan komen lopen. Alle deuren in de gang waren gesloten en dus liep ik door…

De dames waren verrast, zij dachten dat ik een Spaanse danseres was. En dus “danste” ik een rondje.  Daarna kwamen er poppen in mooie jurken uit de zakken van mijn rok. Samen hadden we plezier om die danseressen. Na verloop van tijd “danste” ik de kamer weer uit…

Ik kwam terecht in de grote zaal waar 7 bewoonsters aan de grote tafel zaten. Zij hadden een andere activiteit maar waren door mijn komst meteen afgeleid. Gelukkig was ik wel welkom! De muisjes, het schaapje en het roodborstje zorgden ervoor dat er liedjes werden gezongen.

Heel voorzichtig, maar ook heel duidelijk… Wat mooi!

Ineens werd ík door de dames getrakteerd op een heel oud schoolliedje dat ik niet kende… De een na de ander “viel in” en het klonk práchtig!    Het ontroerde mij…

Thuis heb ik het liedje gevonden op  Youtube. Dit is de tekst:

Klein vogelijn op groene tak

Wat zingt ge een lustig lied

Wij hebben in ons hele boek

Zo’n vrolijk wijsje niet

Oh zeg oh zeg ons aardig beest

Wie toch uw meester is geweest

Oh zeg oh zeg ons aardig beest

Wie toch uw meester is geweest

Zo zuiver zingt gij  en zo hoog.

Zo keurig in de maat

Het hart dat popelt ons van vreugd

Wanneer uw keeltje gaat

Oh zeg oh zeg ons aardig beest

Wie toch uw meester is geweest

Oh zeg oh zeg ons aardig beest

Wie toch uw meester is geweest

Voorzeker ‘t  is de goede God

die ‘t u heeft toevertrouwd

opdat gij aan der blinden oor

zijn goedheid melden zoudt.

Oh ja wij weten ‘t aardig beest

Dat God uw meester is geweest

Oh ja wij weten ’t aardig beest

Dat God uw meester is geweest!

De melodie is al even prachtig! Beluister het door deze link aan te klikken…  of door deze te kopiëren en te plakken in de browser.  Geniet ervan!

https://www.youtube.com/watch?v=bcrKM2-ML84

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s