Naar school!

 

Kabouter Hendrik Jan

Vandaag mocht ik als Kaatje Stip op school komen.  Ik was niet op zomaar een school, ik was in de basisschool waar mijn kinderen met veel plezier gespeeld en geleerd hebben en waar ik  10 jaar heb “meegelopen” als hulpouder en waar ik veel leuke dingen heb mogen doen.

Ik was in de groepen 1, 2 en 3.

Het “feest” begon al toen ik als Kaatje Stip de klas in kwam.

Door mijn outfit had ik meteen de aandacht van de kinderen. Zij zaten in een kring op mij te wachten.  “Wat zie je er mooi uit!” hoorde ik een aantal keren.  De kleuren van mijn outfit maar zeker ook de zakken op de rok vielen op. En natuurlijk waren de kinderen nieuwsgierig naar wat erin  zat…

Dat bleef evenwel nog geheim, want ik las eerst het verhaal voor:

ik begon met vertellen over kabouter Hendrik Jan die op een mooie ochtend angstig gepiep hoort en familie Muis vindt. Opgesloten in een doosje… Maar het lukt Hendrik Jan niet om de deksel van de doos af te krijgen. Hij besluit dat hij  brandweerman Willem gaat halen aan de andere kant van het bos waarin ze wonen en gaat op pad. In de tussentijd komen er diverse dieren langs en niet allemaal hebben ze goede bedoelingen… De muizen zijn best bang, maar gelukkig liep vanochtend alles goed af…

Daarna praatten we na over wat ze gehoord hadden en wie de kinderen allemaal zagen op de foto’s bij het verhaal.  Alle spelers werden nog eens genoemd en kwamen uit de zakken tevoorschijn. Dat was echt een verrassing voor de kinderen. Wat een prachtige reacties volgden er. Op de poppen. De kinderen genoten zichtbaar en ook ik had een onwijs leuke ochtend!

Ik heb alle kinderen en hun juffen bedankt dat ik mocht komen.  Want dit is waar ik gelukkig van word. Kinderen en verhalen vertellen. Samen op avontuur gaan en kijken hoe het afloopt…

Tot een volgende keer!

2 gedachten over “Naar school!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s