Poppenkastpoppenverkleedfeestje

jasjes knippen

De regen komt met bakken tegelijk uit de lucht. Ik tref voorbereidingen voor een poppenkastpoppenverkleedfeestje. Een lang woord voor een onwijs leuk kinderpartijtje en een mooi woord om het spel “galgje” te spelen.

Ik zit beneden in de kamer en knip jasjes voor de poppenkastpoppen die tijdens zo’n feestje “verkleed” worden. Onze kat Bob speelt met de restjes stof.  Hij vindt het geweldig om de stof te doen opwaaien…  Straks ga ik naar boven, om in mijn atelier de jasjes in elkaar te zetten met behulp van de naaimachine.

Volgende week mag ik naar een jarige jet en haar vrienden en vriendinnetjes om haar verjaardag te vieren. Het feestvarken wordt 5 jaar. En gezien de jonge leeftijd van de feestvierders heb ik met haar moeder afgesproken dat ik als Kaatje Stip kom. Ga ik de kinderen eerst voorlezen en zitten de poppen uit het verhaal verstopt in mijn rok. Na afloop van het verhaal komen die tevoorschijn en ik weet zeker dat er dan weer mooie dingen gebeuren. De gezichten van de kinderen op het moment suprême zijn onbetaalbaar!

Als afsluiting mogen de kinderen zelf een poppenhoofd uitkiezen en gaan zij een jasje versieren. Met kantjes, randjes, bandjes, bloemetjes, knoopjes, lintjes en nog veel meer.  Zo worden er weer heel wat prinsesjes, prinsen, jagers, agenten en boeven “geboren”. De poppen nemen zij na afloop natuurlijk mee naar huis.

Ik vermaak mij wel vandaag.

“GOOD THINGS HAPPEN OVER TEA”. De beker kreeg ik cadeau van mijn lieve vriendin Irene.  Onder het genot van een beker thee filosoferen wij heel wat af met zijn tweetjes  en genieten van de dingen die op ons pad komen. Vandaag is dat voor mij lekker knutselen met een leuk feestje in het vooruitzicht.

Fijne dag allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s