Kinderschortjes

kinderschortjes BLOG

Vanochtend vind ik, op zoek naar iets anders, een foto van mijn nichtje Suzanne  met een kinderschortje voor… Zij was al te groot voor dit schortje maar ik wilde een fotootje maken en dat kon niet wachten 😉  Inmiddels is zij 27 jaar… En ook onze dochter Inge staat op de foto.  Grappig hoe ik terug geworpen word in de tijd. Jaren van Verkleedpret komen in foto’s en briefjes voorbij. Wat heb ik veel gedaan en gemaakt! Het zorgt voor een glimlach om mijn mond.

De kinderschortjes maak ik al heel erg lang. De inschrijving van Karin’s Verkleedpret bij de Kamer van Koophandel dateert uit 2002 en  mijn innaai-etiket van Verkleedpret gebruik ik sinds 2000, maar ook voor die tijd vond je mij al achter of voor de naaimachine.

De foto’s zijn waarschijnlijk van  rond 2000… maar dat weet ik niet zeker. Toen maakte ik ook nog een pannenlap en een ovenwant bij een schortje. Dat werd echter te arbeidsintensief. In die tijd verhuurde ik nog geen verkleedkisten maar de eerste ideeën daarover bestonden wel al. Ik maakte verkleedkleren en schortjes met toebehoren op bestelling. Ook voor een heel leuk winkeltje in West-Grafdijk: “ t Haventje”. En je kunt het je nu niet meer voorstellen maar er was toen bijna niet aan leuke verkleedkleren “te komen”…  Het winkeltje bestaat nog steeds en wordt gerund door Ans Oud. Zij verkoopt leuke kadootjes en kaarten en nog veel meer voor ieders portemonnee.

Ik maak nagenoeg geen verkleedkleding meer, maar de kinderschortjes zijn gebleven. Ik verkocht ze vanuit mijn atelier, als ik op de markt stond en zoals gezegd op bestelling. Ze gingen met toeristen mee naar Amerika, Australië en alles wat er tussenin zit. En dat vind ik nog steeds leuk. Nu worden de schortjes verkocht via Facebook en je vindt ze in Andijk, bij theetuin “De Libel”.

Mijn ogen staan afgesteld op het zien van leuke stofjes met kleine printjes. Soms krijg ik zomaar van iemand een mooi stofje. Dat verrast mij iedere keer weer. Ik ben blij als ik stof scoor die ik niet eerder heb gezien.  In het algemeen maak ik niet meer dan een stuk of 6 schortjes van dezelfde stof en wissel ik de kleuren van het biaisband af. En zo is ieder schortje uniek.

Van de week kreeg ik een stofje met hertjes, muisjes, vosjes en andere dieren. Het ziet er een beetje retro uit. Ik maakte er zes schortjes van. Allemaal verschillend. En als ik daar dan mee bezig ben zit ik met een goed genoegen. Wat mag ik toch leuke dingen doen. Ja, de kinderschortjes zijn “een blijvertje” …

Fijne dag nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s