Bezoek aan de “Huiskamer van Enkhuizen”

berta en marta en jan

Vanochtend stopte ik mijn kostuum in de grote, rood met witte stippen koffer en zocht ik de poppen uit die ik vanmiddag zou meenemen. Ik vind de keus altijd lastig want mijn verzameling is groot… Ik deed in ieder geval de tweeling Bertha en Martha in een kleine koffer, zij moesten zéker mee. De goedlachse zusjes. En ook boer Jan, man van Bertha mocht mee.

De Huiskamer is een centraal punt, midden in het centrum van Enkhuizen. Het is een fijne, ruime plek met veel licht. Een gezellige kamer waar mensen die nog zelfstandig wonen terecht kunnen voor dagbesteding. Want het is belangrijk dat zij een paar dagen in de week onder de mensen zijn. Voor de gezelligheid en om samen activiteiten te doen.

De verzorgsters en vrijwilligers zorgen met elkaar voor de mensen. Met de bezoekers kijken ze wat zij nog kunnen en willen doen. Er is aandacht voor iedereen. Het is een veilige plek waar de mensen zich echt thuis voelen.

En daar mocht  ik vanmiddag als Kaatje Stip weer getuige van zijn.

De mensen zaten aan de grote tafels te genieten van een kopje koffie toen ik binnenkwam en ik kreeg meteen de aandacht. En dat komt door mijn kleurrijke kostuum. Het moment dat er poppenkastpoppen uit mijn zakken komen is er herkenning en waar  de een meteen meespeelt kijkt de ander wat er gebeurt. De tweeling stond in het middelpunt van de belangstelling en maakte heel wat los. En dat is zo leuk: iedereen heeft zo zijn/haar associaties met de figuren die zij zien en dan… komen de verhalen. Ik heb er weer van genoten en ik zag dat ik niet de enige was die er lol in/van had.

Dank jullie wel allemaal!

NB:      Er is een mooi winkeltje bij waar leuke (kraam) kadootjes te koop zijn. Voor fijne prijsjes. Stap er eens binnen, je zult er warm onthaald worden. Er heerst een ontspannen sfeer en je kan er op je gemak struinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s