Pollepelpoppen

pollepelpoppen

Vanmiddag was ik bij het verjaardagsfeest van de 5 jaar geworden Bo. Zij had 7 vriendinnetjes uitgenodigd. Het feest had zij vorig jaar, na de Tuinfair, gewonnen. Alle kinderen die toen in de grote theatertent naar de poppenkast hadden gekeken kregen een kleurplaat mee en konden meedoen met de kleurwedstrijd. Bo won een bezoek van Kaatje Stip “in huis”. Omdat zij toen nét jarig was geweest, beloofde ik te komen als zij wéér jarig zou zijn.

En wat was het gezellig met de meisjes vanmiddag. Ze zaten bijna ademloos te luisteren naar het verhaal over Familie Muis die gevangen zat in een doosje. Gelukkig liep het goed af en daarna kwamen de spelers uit de zakken van mijn rok. Het was genieten.

De kinderen knutselden allemaal een pollepelpop. Dat zijn heel leuke popjes die vooral ook jonge kinderen heel goed kunnen maken zonder dat er een druppeltje lijm aan te pas komt… Je hebt er natuurlijk pollepels voor nodig en daarnaast zelfklevende oogjes, kleine stickertjes, pijpenragers en viltstiften. Meer niet. Op de foto kan je zien hoe leuk de pollepelpoppen geworden zijn.

Daarna hebben de kinderen zelf verhalen bedacht om te spelen in de grote poppenkast. Geweldig om te zien hoe zij daar hun eigen draai aan gaven en met elkaar heel veel plezier hadden. Ik mocht samen met Bo haar vader en moeder meegenieten van een fijn feestje. Cake met slagroom toe.

En wat ik heel lief vond, ik kreeg een schaal met prachtige bloemetjes mee voor op tafel in de tuin. Voelde ik mij ook zomaar een beetje jarig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s